Blog › Blog Reumatologie

Recente blogberichten

Update maatregelen rondom corona (Door: KE, webredacteur)

Maandag, 18 Mei 2020 Voorlopig blijft er de wens om het aantal fysieke consulten in het ziekenhuis te beperken wegens corona. Daarom worden (nog steeds) controle afspraken waar mogelijk omgezet in telefonische controles. Soms is echter lichamelijk onderzoek nodig, dan is dus ook een fysieke controle op de poli nodig.

Nieuwe patiënten zullen in principe fysiek worden gezien op de poli, aangezien er lichamelijk onderzoek nodig is. Prikposten zijn veilig ingericht, waardoor laboratoriumcontroles gewoon plaats kunnen vinden. Patiënten die het toch onprettig vinden om de deur uit te gaan en daarom geen bloed willen prikken, kunnen dit overleggen met de poli reumatologie.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Maatregelen rondom corona (Door: KE, webredacteur)

Maandag, 16 Maart 2020 Actuele algemene regels op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 en patiëntinformatie website van het Slingeland ziekenhuis en Streekziekenhuis Koningin Beatrix, we verzoeken u die informatiesites goed in de gaten te houden.

In navolging op de adviezen gesteld door de regering en het ziekenhuis wil de afdeling reumatologie van Santiz het volgende concretiseren om besmettingsrisico’s en het aantal ziekenhuisbezoeken te beperken. Dit geldt tot opheffing van de maatregelen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Durf te bewegen! Ook als u reuma heeft (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 14 Juni 2019
Langere tijd pijn of stijfheid, zwellingen, bewegingen die minder gemakkelijk gaan. Deze symptomen kunnen wijzen op reuma. “Veel reumatische aandoeningen zijn in een vroeg stadium goed te behandelen”, aldus reumatoloog Peter Lanting. “Daarnaast is het belangrijk om in conditie te blijven of deze te verbeteren. Durf te bewegen, is ons advies.”
 
SKB legt uit
Donderdagavond 20 juni staat in het teken van reuma en bewegen en is speciaal voor reumapatiënten. Op deze avond in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk vertellen Rudin Peters en Peter Lanting samen met een beweegcoach over bewegen als je reuma hebt. Start om 19.30, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden via www.skbwinterswijk.nl/agenda
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Ziekenhuis wisselt TNF-alfa remmer adalimumab naar ander merk (Door: Redactie Slingeland)

Dinsdag, 11 December 2018 Onlangs hebben alle patiënten die de TNF-alfa-remmer adalimumab van het merk Humira® gebruiken, bericht gekregen dat dit wordt vervangen door het merk Hyrimoz® van fabrikant Sandoz. Dit medicijn is even goed, veilig en effectief als het medicijn Humira®. 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 6

Niet zo bekend: de systeemziekte (Door: LS, webredactie)

Zondag, 15 Juli 2018
Uit Santiz Magazine

Veel van deze patiënten worden behandeld door de reumatoloog

Je hoort eigenlijk nooit iemand zeggen ‘ik heb een systeemziekte’. Maar de systeemziekte bestaat wel degelijk en kent verschillende vormen. Daarbij gaat het altijd om ontstekingen op verschillende plaatsen in het lichaam. De behandelend arts is vaak de reumatoloog. Die beschikt tegenwoordig over goede medicatie voor behandeling.
 
“De naam systeemziekte komt voort uit het feit dat meerdere systemen in het lichaam zijn aangedaan door ontstekingen”, zegt reumatoloog Anke Risselada. “Bijvoorbeeld de gewrichten en de huid. Maar ook bloedvaten, ogen, longen, nieren en andere organen kunnen ontstekingen vertonen. Een ontsteking aan één systeem in het lichaam, bijvoorbeeld alleen de gewrichten, noemen we geen systeemziekte. Er is pas sprake van een systeemziekte als meerdere systemen zijn aangedaan."


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief