BlogReumatologie › Ziekenhuis wisselt TNF-alfa remmer adalimumab naar ander merk

Ziekenhuis wisselt TNF-alfa remmer adalimumab naar ander merk

Redactie Slingeland

Dinsdag, 11 December 2018

Onlangs hebben alle patiënten die de TNF-alfa-remmer adalimumab van het merk Humira® gebruiken, bericht gekregen dat dit wordt vervangen door het merk Hyrimoz® van fabrikant Sandoz. Dit medicijn is even goed, veilig en effectief als het medicijn Humira®. 


Zowel in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix als in het Slingeland Ziekenhuis stappen patiënten over naar dit nieuwe merk. Voor patiënten geldt dat er geen andere of extra bijwerkingen worden verwacht van het nieuwe geneesmiddel. Ook de levering door de eigen apotheek blijft onveranderd. 

Waarom stappen we over op een ander geneesmiddel?

Voor medicijnen in het algemeen geldt dat ziekenhuizen altijd alternatieven blijven vergelijken. In de eerste plaats wordt er gekeken naar de kwaliteit van een alternatief merk. De kwaliteit, effectiviteit en veiligheid van Hyrimoz® is goed onderzocht en gelijk aan Humira®.
Als er van een geneesmiddel meerdere merken bestaan van dezelfde kwaliteit, kijken we naar de prijs. Het verschil in prijs tussen het nieuwe merk Hyrimoz® en het oude merk Humira® is zo groot, dat het financieel onverantwoord is om door te gaan met het verstrekken van het dure merk Humira®. Door over te stappen dragen we eraan bij dat de zorg, ook in de toekomst, betaalbaar blijft.

Toediening

Aan de manier van toedienen verandert voor de patiënt vrijwel niets. De nieuwe prikpen en injectiespuit zijn vergelijkbaar. De patiënten hebben een brochure gekregen over Hyrimoz® met een handleiding en de link naar een instructievideo.

Vragen

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Reumatologie, MDL of Dermatologie. 


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Ziekenhuis wisselt TNF-alfa remmer adalimumab naar ander merk

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)