KenniscentrumZorgverlenersVerpleegkundig reumaconsulenten › Bianca Lourens › Bianca Lourens

Bianca Lourens

Verpleegkundig reumaconsulent

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds 2009
(BIGnr. 69017832530)THF_Bianca Lourens-42 10x15 72dpi

Opleidingen:

  • Hbo Verpleegkunde, Hogeschool Enschede, examenjaar 1989.
  • Opleiding Reuma, Stichting Specifieke Scholing Verpleegkundigen, examenjaar 2003.

Specialisaties:

  • Relevante, vakinhoudelijke, geaccrediteerde nascholingen (jaarlijks), 2003 tot heden.
  • Scholing DAS, Stichting Specifieke Scholing Verpleegkundigen, 2008.
  • Online nascholing Reumatologie anno 2010 (modules 1 t/m 3), Benecke medische educatie & communicatie, 2010.
  • Als lid van de expertgroep een bijdrage geleverd aan het project “Aanbevelingen voor de diagnostiek en behandeling van voetklachten bij patiënten met reumatoïde artritis”, 2016-2017.
  • Lid van de NHPR, sectie Voetzorg sinds 2017.

Even voorstellen

Ik ben geboren en getogen in Twente maar al sinds 1993 woonachtig en werkzaam in de Achterhoek. Daar ben ik in de thuiszorg begonnen als allround wijkverpleegkundige en via een functie als manager en indicatie-adviseur ben ik uiteindelijk in 2003 verpleegkundig consulent in de reumatologie geworden. In de functie indicatie-adviseur heb ik tussen 1996 en 2003 al de eerste stappen in het Slingeland Ziekenhuis gezet. De gemoedelijke sfeer en de korte(re) lijntjes in de organisatie van dit streekziekenhuis paste me wel en in 2009 ben ik in dienst gekomen van het ziekenhuis.
Als verpleegkundig reumaconsulent werk ik samen met verschillende disciplines en heb ik zelfstandig spreekuren naast de reumatoloog. Ik zie mijzelf als intermediair tussen arts en patiënt om vanuit deze positie gezamenlijk de zorg voor de patiënt op een goede manier te bewerkstelligen.
Bij een aandoening als reuma kun je naast pijn en stijfheid ook beperkingen in het functioneren ervaren. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt te zoeken naar een zo goed mogelijke kwaliteit van leven met reuma: van ‘kop tot teen’. Om vanuit persoonlijke aandacht voor de patiënt en zijn omgeving te proberen hem/haar zo goed mogelijk te begeleiden in dit ziekteproces, waarbij onafhankelijkheid voorop staat. De ervaringen uit mijn eerdere functies kan ik hier goed bij gebruiken en zo komt het voor mij in deze functie allemaal samen.Deel deze pagina: