Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Fysiotherapie (eerste lijn)

ondersteunende behandeling bij reuma

Gepubliceerd op: 10 januari 2022

Een fysiotherapeut houdt zich bezig met de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat  Het doel is om pijn te verminderen en het functioneren te verbeteren. Behandelingen bij reuma bestaan vooral uit actieve oefentherapie, voorlichting en begeleiding bij het omgaan met de chronische aandoening. Een gericht oefenprogramma kan de spierfunctie versterken en de conditie verbeteren. De fysiotherapeut adviseert over verantwoord bewegen en sporten.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basiszorgverzekering, dit hangt af van de afgesloten polis. Bij sommige chronische aandoeningen worden de kosten vanaf de 21ste behandeling namelijk wel vergoed uit de basisverzekering. De chronische aandoening moet dan wel voorkomen op de lijst van chronische aandoeningen fysiotherapie.
De eerste 20 behandelingen moeten zelf betaald worden of vanuit een aanvullende verzekering. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Directe toegang fysiotherapie

U kan direct een afspraak maken met een fysiotherapeut bij u in de buurt, er is geen verwijzing nodig tenzij de verzekeraar dat anders omschrijft in zijn polisvoorwaarden. 
Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden.

Laatst bijgewerkt op: 10 januari 2022

Kinderarts Ilse Hendriksen en reumatoloog Anne-Marie Wessels, die een echografie maakt
Speciaal spreekuur voor kinderen met gewrichtsklachten