KenniscentrumBehandelingenOndersteunende behandeling › Fysiotherapie › Fysiotherapie (eerste lijn)

Fysiotherapie (eerste lijn)

ondersteunende behandeling

Een fysiotherapeut houdt zich bezig met de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat  Het doel is om pijn te verminderen en het functioneren te verbeteren. Behandelingen bij reuma bestaan vooral uit actieve oefentherapie, voorlichting en begeleiding bij het omgaan met de chronische aandoening. Een gericht oefenprogramma kan de spierfunctie versterken en de conditie verbeteren. De fysiotherapeut adviseert over verantwoord bewegen en sporten.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering, dit hangt af van de afgesloten polis. Bij sommige chronische aandoeningen worden de kosten vanaf de 21ste behandeling namelijk wel vergoed uit de basisverzekering. De chronische aandoening moet dan wel voorkomen op de lijst van chronische aandoeningen fysiotherapie.
De eerste 20 behandelingen moeten zelf betaald worden. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Directe toegang fysiotherapie

Er kan direct een afspraak gemaakt worden met een fysiotherapeut, er is geen verwijzing nodig tenzij de verzekeraar dat anders omschrijft in zijn polisvoorwaarden.
Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden.




Deel deze pagina: