Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Röntgenfoto

Radiologisch onderzoek

Gepubliceerd op: 05 juli 2024

Op de afdeling Radiologie kunnen patiënten met een verwijzing van de arts terecht om röntgenfoto's te maken. Dit zijn foto's van delen van het skelet, buik of longen. Het is een pijnloos onderzoek. 

Locatie

U vindt de afdeling Radiologie op de eerste etage, route 62.

Verwijzing

Komt u op verwijzing van de huisarts naar het ziekenhuis, dan is de aanvraag al digitaal naar ons verstuurd. Met deze (medische) gegevens weet de laborant van het ziekenhuis precies welk onderzoek er uitgevoerd dient te worden.

De afspraak wordt gepland en u ontvangt bericht van ons.

Bij uw bezoek aan de afdeling meldt u zich eerst bij de secretaresse aan de balie Radiologie.  Vervolgens geeft de secretaresse aan in welke wachtruimte u kunt plaatsnemen.

Zwanger of borstvoeding

Bent u (mogelijk) zwanger of geeft u borstvoeding, dan moet u dit bespreken met uw behandelend arts of de medewerkers van de afdeling Radiologie voordat een onderzoek plaatsvindt. 

 

Gang van zaken

De radiodiagnostisch laborant zal u uit de wachtkamer ophalen en geeft verdere instructies voor wat betreft uw kleding en eventueel over het afdoen van sieraden.

Het kan zijn dat u tijdens het nemen van de foto moet gaan zitten of juist zal moeten staan. Ook kan het zijn dat u op de onderzoekstafel plaatsneemt of gaat liggen. De laborant zal u instructies geven. 

Laatst bijgewerkt op: 05 juli 2024

Kinderarts Ilse Hendriksen en reumatoloog Anne-Marie Wessels, die een echografie maakt
Speciaal spreekuur voor kinderen met gewrichtsklachten