Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Verpleegkundig consulent Reumatologie

reumaconsulenten

Gepubliceerd op: 11 januari 2022

Een reumaconsulent is een verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een reumatische aandoening. Zij heeft een eigen spreekuur en begeleidt hierin de patiënt en naasten bij praktische, sociale en emotionele problemen.
 
Kerntaken zijn het geven van voorlichting, begeleiding, educatie met betrekking tot de reumatische aandoening, therapie en follow up. Verder vindt ook advies, instructie en het begeleiden rondom het starten van (nieuwe) medicatie plaats.
Belangrijk is ook het meten van de ziekteactiviteit door middel van bijvoorbeeld gewrichtsonderzoeken. Deze bevindingen worden zonodig meegenomen in het overleg met de behandelend arts.
 
De reumaconsulent werkt nauw samen met de reumatoloog. Ze onderhoudt contacten en/of verwijst patiënten naar andere (para)medici, thuiszorg, huisartsen en andere eerstelijnsmedewerkers.
Naast de patiëntenzorg houdt de verpleegkundig reumaconsulent zich bezig met taken op het gebied van deskundigheidsbevordering van collega-zorgverleners (zoals het geven van lezingen en scholingen), innovatie, onderzoek en zorgbeleid.
 

De verpleegkundig consulenten van de poli Reumatologie in het Slingeland zijn Janny Houwers en Bianca Lourens.

Afspraak maken met de consulent

Voor een eerste afspraak bij de reumaconsulent heeft u altijd een verwijzing nodig van de reumatoloog. Als de reumatoloog u doorverwijst naar de reumaconsulent, dan maakt de secretaresse een afspraak voor u.
 
Telefoonnummer secretariaat Reumatologie (0314) 32 94 20.

 

Laatst bijgewerkt op: 25 januari 2022

Kinderarts Ilse Hendriksen en reumatoloog Anne-Marie Wessels, die een echografie maakt
Speciaal spreekuur voor kinderen met gewrichtsklachten