Overslaan en naar de inhoud gaan
search

De reumatoloog

Gepubliceerd op: 06 januari 2022

Vakkennis

De reumatoloog is opgeleid in de interne geneeskunde en heeft zich daarna speciaal gericht op aandoeningen van het bewegingsapparaat. Gedurende de opleiding heeft de reumatoloog zich verdiept in ziekten van inwendige organen zoals longen, lever en hart. Hierdoor is de reumatoloog bij uitstek toegerust voor het behandelen van ziekten waarbij de inwendige organen én het bewegingsapparaat zijn aangedaan.

Nauwe samenwerking  

De reumatoloog werkt nauw samen met andere specialisten, zoals de huisarts, internist, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg, neuroloog, dermatoloog en revalidatiearts. Daarnaast wordt de bekwaamheid van andere zorgverleners benut, zoals de reumaconsulent, fysiotherapeut en ergotherapeut.
Voor de gecompliceerde reumatische zorg zijn er zogenaamde shared care-samenwerkingsverbanden met Radboudumc en de Sint Maartenskliniek.

De reumatologen leveren een zo'n compleet mogelijk aanbod van gespecialiseerde zorg voor patiënten met reumatische aandoeningen. Persoonlijke begeleiding, patiëntvriendelijkheid en kwaliteit van zorg staan voorop en zijn vanzelfsprekend.

Zie ook: Spreekuren per reumatoloog

 

Laatst bijgewerkt op: 17 augustus 2023

Kinderarts Ilse Hendriksen en reumatoloog Anne-Marie Wessels, die een echografie maakt
Speciaal spreekuur voor kinderen met gewrichtsklachten