KenniscentrumZorgverleners › Reumatologen › De reumatoloog

De reumatoloog

De reumatoloog is opgeleid in de interne geneeskunde en heeft zich daarna speciaal gericht op aandoeningen van het bewegingsapparaat. Gedurende de opleiding heeft de reumatoloog zich verdiept in ziekten van inwendige organen zoals longen, lever en hart. Hierdoor is de reumatoloog bij uitstek toegerust voor het behandelen van ziekten waarbij de inwendige organen én het bewegingsapparaat zijn aangedaan.
  
De reumatologen leveren een zo'n compleet mogelijk aanbod van gespecialiseerde zorg voor patiënten met reumatische aandoeningen binnen de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk. Persoonlijke begeleiding, patiëntvriendelijkheid en kwaliteit van zorg staan voorop en zijn vanzelfsprekend.
 
De reumatoloog werkt nauw samen met andere artsen, zoals de huisarts, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg, neuroloog, dermatoloog en revalidatiearts. Daarnaast wordt de bekwaamheid van hulpverleners benut, zoals de reumaconsulent, fysiotherapeut en ergotherapeut.
Voor de gecompliceerde zorg zijn er zogenaamde shared care-samenwerkingsverbanden met Radboudumc en de Sint Maartenskliniek.
Deel deze pagina: